Ресторантьори за мерките: Какво се промени? Отговорът е нищо!

Настояваме за отмяна на забраната за работа на нощните клубове, ресторантите, фитнесите и моловете, казват те

15.12.2020 | 15:42 Редактор: Юлия Христова
Ресторантьори за мерките: Какво се промени? Отговорът е нищо!

Нощните клубове са затворени повече от месец, а общо през годината вече 150 дни. Това е почти половин година, в които те не могат да упражняват правото си на труд. Ресторантите са затворени от 20 дни и общо през годината трети месец. Това се казва в позиция на СЗБ и БАЗ, разпространена до медиите.

Според тях въпреки заповедите за затваряне на всички нощни клубове в страната, както и на всички заведения, молове и фитнеси, промяна в епидемичната обстановка няма.

"Какво се промени? Отговорът е нищо!", посочват те. 

Единствената позиция, която Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията твърди, че може да приеме е: "Незабавно отваряне на всички затворени със заповед на министъра на здравеопазването бизнеси и обявяване на правилата, при които ще работят. Не на 21 декември! Сега! Обявяване на взетите решения като неефективни, грешни и въвеждане на мораториум за дискриминационни забрани за извършване на труд на само една част от бизнеса. Забрани за работа да се въвеждат само и единствено за всички сектори, които не обхващат стоките от първа необходимост". 

Настояваме за отмяна на забраната за работа на всички нощни клубове, ресторанти, барове, фитнеси и молове. И искаме да знаем при какви правила нашите клиенти ще могат да посрещнат Нова година. Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право. Фактите вече говорят повече от всички останали глупости, които вие изрекохте и направихте. А когато фактите говорят и щабът мълчи, допълват ресторантьорите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Фактите говорят че цялата работа е недомислена и трябва да се създадат единни правила за всички и да се спазват безпрекословно,а не едни да работят а други да гладуват. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нека
преди 3 години
Ви е. Когато по празници деряхте по няколко кожи на клиентите не ревахте.сега щот не можете да изнудвате хората рев до небето.жалко само за служителите,които не са виновни за алчността ви,но го отнасят те губейки работата си. Сигнализирай за неуместен коментар