Нова тенденция: Все повече къщи за гости се продават заради пандемията

Липсват и резервациите за тиймбилдинги

26.11.2020 | 17:20 Редактор: Юлия Христова
Нова тенденция: Все повече къщи за гости се продават заради пандемията

Вече има обяви за продажбата на къщи за гости у нас, пандемията се отрази сериозно на сектора. Това каза Вероника Кънева, председател на Асоциацията на къщите за гости, в предаването “Бизнес старт”.

Кънева посочи, че за момента единствените спечелили от кризата у нас са къщите за гости по Черноморието заради множеството изисквания за посещение на Гърция през лятото, които доведоха до отлив на български туристи към страната.

По отношение на новите мерки за овладяване на пандемията гостът посочи, че пряко работата на къщите за гости няма да бъде засегната, тъй като не се налага затварянето им, а капацитетът на тези места често е до 15 човека - максималният брой хора, които могат да се събират на частни тържества.

"Резервациите намаляват още от миналия месец след ръста на новозаразени с коронавирус".

По думите на госта къщите за гости остават празни за 8 декември, липсват и резервациите за тиймбилдинги. За Нова година обаче всички са резервирани още от септември, стана ясно от разговора.

Кънева призова за мерки в подкрепа на собствениците на къщи за гости. Тя посочи, че мярката по програмата за конкурентоспособност има изискване, според което бизнес с оборот под 30 хиляди лева не може да се възползва, пише bloombergtv.bg.

“Къща за гости, която има заетост лятото 2-3 месеца и зимата по празниците няма как да направи такъв оборот”, заяви гостът.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК