Как се справят училищата с дистанционната форма на обучение?

От 12 ноември - всяко едно от тях с над 20% заболеваемост минава изцяло онлайн

10.11.2020 | 19:47 Редактор: Искра Ангелова

Училищата с 20% заболеваемост ще преминават в дистанционна форма на обучение. Десетки учебни заведения и в момента прилагат мярката. Как се справят и одобряват ли учители и родители този вариант?

Днес Основно училище "Любен Каравелов" в Русе чества своя 150 годишен юбилей по малко по-различен начин. Каравеловският дух и устрем трябва да го пазите винаги и да побеждавате в състезания, олимпиади, но преди всичко да бъдете почтени, добри и истински хора. 

Миглена е учител по история и география. Класен ръководител е на шестокласници. Учебният процес в момента е в електронна среда заради случаи на заразени учители и ученици.

"Използваме различни платформи. За всеки учебен час аз изготвям презентации, за да могат да усвоят децата по-добре учебното съдържание", каза Миглена Кисьова.

Това е първото основно училище в града, преминало изцяло в онлайн обучение. 

"Процентът беше висок на заболеваемост на учениците с грипоподобно симптоми, имахме 49 деца с грипоподобно симптоми. Отделно имахме 3 карантинирани класа и се съгласете при 130 ученици, които липсват в училище, просто това беше изходът, който можем да направим. И най-вече за опазване здравето на учениците, техните родители и на учителите", допълни тя.

От 12 ноември се очаква всяко училище с над 20 % заболеваемост да премине изцяло към дистанционно обучение, според здравния министър Костадин Ангелов. До момента училищата имаха право сами да поискат преминаване към виртуални класни стаи.

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
palkat
преди 3 години
По добре онлайн , отколкото да ходят да заразяват учители и родители. После пък тези PRC тестове голямо ходене, чакане, ядове, главоболия. Не дай си боже и нещо по-сериозно. Сигнализирай за неуместен коментар