Любо Ганев с Ковид-19, oт РЗИ не го потърсили за контактните му

"Вкъщи съм, нямам никакви оплаквания", сподели шефът на волейболната федерация

02.11.2020 | 19:31 Редактор: Ивет Арабова

Президентът на волейболната федерация Любо Ганев е дал положителна проба за Ковид-19 и е под карантината. Заразени са и други служители на централата. 

"Вкъщи съм си, спазвам карантината, лекарите ми предписаха лекарства, нямам никакви оплаквания", сподели Ганев.

Положителната проба на Любо Ганев е излязла в петък. От РЗИ обаче все още не са го потърсили, за да разберат кои са контактните му лица. Той сам е уведомил хората от близкото си обкръжение.

"Странното е, че моята приятелка, която също си направи тест с мен, нейният тест беше отрицателен, моят - положителен, но сме под карантина, както и в момента", разказа шефът на Волейболната федерация.

Любо Ганев разказва, че е спазвал стриктно мерките срещу Ковид-19, но въпреки това се е заразил, защото общува интензивно покрай работата си.  "Хората трябва да спазват всички мерки - повече хигиена, да се носят маските", апелира Ганев.

Откакто е под карантина, президентът на волейболната федерация си поръчва храна от 4 ресторанта. От ресторантьорския бранш признават, че от началото на пандемията все по-често доставят храна по домовете, предимно на хора под карантина. Все повече заведения се ориентират към доставки на храна по домовете, защото се притесняват Ковид-19 да не затвори бизнеса отново. А, Любо Ганев ще се възползва от тази услуга до края на карантината си, която изтича следващата седмица.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК