Ресторантьори посрещат зимния сезон със страх заради коронавируса

Тази година липсват заявки за корпоративни партита, както и новогодишни тържества

11.10.2020 | 13:30 Редактор: Ралица Братанова

През изминалото денонощие в страната е регистриран по-малък брой новозаразени, а именно 448 положителни проби при направени 3795 теста. Това означава, че процентът на заразени скача на 11,8. За сравнение до вчера той беше 10-11 на сто. Най-много от случаите са регистрирани в София, Благоевград и Варна.

От ресторантьорския и туристическия бранш посрещат зимния сезон със страх. Тази година липсват заявки за корпоративни партита, както и новогодишни тържества. 

"Мисля, че браншът няма да устои на още едно затваряне или ограничение, или каквото и да е. Е момента много трудно се намират и служители в нашия бранш, тъй като хората се преквалифицираха, избягват го този бранш, води се за несигурен. и едно подобно нещо вече би съсипало вече доста орязания бранш", заяви председателят на Съюза на заведенията Ричард Алибегов.

У нас към момента са потвърдени общо 24 319 случая на новия коронавирус, от които активни са 7610. Излекуваните лица са 15 818, от които 105 са регистрирани през последните 24 часа. 1189 са пациентите с доказан Ковид-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 59 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК