Организират петиция в подкрепа на директора на Четвърта градска болница

Оставката му бе поискана от здравния министър заради забавен прием на пациент с Ковид-19

02.11.2020 | 19:18 Редактор: Георги Камарашев

Утре се очаква докладът от вътрешната проверка в Четвърта градска болница в София. В него по минути ще бъде описан случаят на пациент с доказан Ковид-19, чийто прием беше забавен с два часа. А докато тече проверката, в социалните мрежи беше организирана петиция в подкрепа на директора на лечебното заведение доц. Аркади Иванов.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова очаква писмените обяснения на директора на Четвърта градска болница заради забавянето на пациента.

"Важно е да се види къде е причината за това забавяне, смятам, че в тази ситуация без да знаем причините и да ги коригираме, преди да знаем всичко това, няма да се реши проблема с оставка. В тази ситуация всеки лекар, всяка медицинска сестра са изключително важни, нуждаем се от всеки, а те се нуждаят от ясни правила и протоколи", заяви Фандъкова.

Случаят, който разбуни духовете в обществото, коментираха и министърът на здравеопазването и директорът на Спешна помощ, който твърди, че няма разминаване между Спешна помощ и координационния център.

"На всичките ви въпроси, свързани с Четвърта градска болница, има назначена проверка", заяви здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

След скандала и поисканата поставка на директора, в социалните мрежи пациенти организираха петиция в подкрепа на доц. д-р Аркади Иванов. И подчертават - в тази трудна ситуация на пандемия, българският народ има нужда от професионалисти като д-р Иванов и за това са категорично против оставката му.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК