През седмицата ни очаква хладно и дъждовно време

Дневните температури няма да достигат високи стойности

02.11.2020 | 07:25 Редактор: Тодор Петров

Днес ще се установи хладно време с дъждове по Черноморието. Минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, по Черноморието - до 9. Над страната ще има значителна облачност с временни разкъсвания над крайните южни райони. Валежи не се очакват. 

Вятърът ще бъде до умерен от северозапад, със скорости до 30 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще има разкъсани облаци. Над 2500 м ще има тънка снежна покривка - 1-3 см. Вятърът по високите части - над 2200 м, ще бъде силен от северозапад до 60 км/ч, в ниските части от северозапад - до 50 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина - около 0-1 градус, а на 1500 м - до 4-5. 

Във вторник и в сряда ще се установи хладно време с дъждове в западните и централни райони. Дневните температури ще достигат стойности от 13 до 18 градуса. В четвъртък ще вали над западните и над южните райони. 

В петък и в събота ще вали над западните и над източните части от страната. В неделя ще има повече слънце над Тракия и облаци на север, но без валежи.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК