Борисов: Ние не сме богопомазани като президента Радев

Във Facebook премиерът призова всички българи да следват разпоредбите на здравните власти

28.10.2020 | 15:45 Редактор: Георги Камарашев

Първо обръщение на премиера, докато е под карантина. В него той призова за спазване на самоизолацията, но и отправи обвинения към президента Румен Радев. Според министър-председателя държавният глава е нарушил закона, като не е спазил 10-дневната карантина. От включването по време на онлайн заседанието на кабинета стана ясна и причината за оттеглянето на директора на столичната РЗИ. 

"Ние не сме богопомазани като президента Радев, където нашите служби само на него му дават само един ден карантина сякаш е извънземен и затова се разделихме със шефа на РЗИ", заяви премиерът в профила си в социалната мрежа Facebook.

По думите на Борисов държавният глава говори за върховенство на закона, докато самият той нарушава законите в страната.

"Това е разликата между Европа и България. Законът е само за тези, които не харесваш, иначе законът може да си го погазваш, когато си искаш от високата позиция. Това са тези, които се имат за недосегаеми. Държавният глава се разхожда с разрешение на военния министър по всички гарнизони в нарушение на всички правила", каза още той.

Освен за карантината премиер и президент влязоха в задочен спор и за бюджета за 2021 година. След критиките на държавния глава Борисов контраатакува.

"С кои очи вие излизате да говорите, че ми е предизборен бюджетът, че не даваме на учителите, на университетите, на високите технологии, на здравето, на отбраната? Подпомагаме социално слабите. Ние, да ви кажа честно, накрая се научихме да правим бюджети с цел", допълни министър-председателят.

Премиерът обяви, че докато има пандемия, социално икономическите мерки ще продължат да действат. Съответно всеки пенсионер ще получава по 50 лева финансова подкрепа.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 7
Анонимен
преди 3 години
Докато президента посети едно военно формирование то премиера обиколи ВСИЧКИ КЪ ТЧЕТА НА България За да злепостави президента се самоизолира и по негово нареждане министрите му се самозаразяват един по един и и сесамокарантират за да печелят време иси завършат мандата . Сигнализирай за неуместен коментар