Защо премиерът Борисов попада в рисковата група на заразените

Контакт със заразен с коронавирус имаше и президентът Румен Радев

27.10.2020 | 18:46 Редактор: Искра Ангелова

Няма промяна в здравословното състояние на премиера Бойко Борисов. Това обяви самият той във Facebook. А президентът Румен Радев коментира пред журналисти, че всичките му PCR тестове са отрицателни, чувства се в отлично здраве и спазва стриктно всички разписания на Регионалната здравна инкпекция.

Без промяна остава здравословното състояние на премиера Бойко Борисов, който беше диагностициран с Ковид-19 в неделя. Самият той сподели във Facebook, че има леко неразположение и се лекува вкъщи.

"Няма промяна в здравословното ми състояние: все още съм със симптоми на общо неразположение. Лекувам се като всеки български гражданин, на който е предписано домашно лечение от личния му лекар", написа премиерът.

От публикацията на премиера не става ясно с какво точно се лекува. Според пулмолога проф. Коста Костов е много важно лекарите на Борисов да внимават с медикаментите, които му прилагат, както и да не форсират лечението.

"Аз установих, че той най-вероятно е с лека форма на Ковид-19. До този момент няма информация тя да се е утежнила. Мисля, че докато премиерът е в тази форма на Ковид, не трябва да се форсира неговата терапия", каза проф. Костов.

Борисов попада в рисковата група на инфектираните от Ковид-19. Причината - премиерът страда от исхемична болест на сърцето - факт, който самият той е споделял публично.

Контакт със заразен с коронавирус имаше и президентът Румен Радев. Той си направи няколко PCR теста - всичките отрицателни.

 

А специалният статут на хората властта вкара в задочен спор главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК