Глас от БСП: Има разнобой при управляващите

Нинова се ползва с доверието на партията, посочи Тодор Байчев

17.09.2020 | 21:16 Редактор: Юлия Христова

Призиви за оставка на председателя на НС след напрежението с протестиращи. Демонстранти и опозиционни партии във и извън парламента настояха Цвета Караянчева да се оттегли от поста, след като разпореди недоволните граждани да бъдат изведени от фоайето на НС.

Случилото се онази вечер не е провокация и жената се е грижила за сина си. С болка и разочарование го казвам, че само от нашата парламентарна група се срещнаха с тези хора. Управляващите могат да говорят всякакви неща. Това каза за "Денят ON AIR" депутатът от БСП Тодор Байчев.

По думите му времето щяло да покаже как ще се развият събитията. 

"Има разнобой при управляващите, така че нищо чудно да получим подкрепа и от Патриотите. Господин Марешки е доста гъвкав", допълни той.

"Не може да се действа само от позиция на силата. Трябва да действа и силата на правото, а не обратното. Върнахме се на старото положение със смесеното гласуване. То обезмисля машинното гласуване. Недействителните бюлетини влизат в обща графа. Ще се стине до организационен хаос, нищо друго", посочи Байчев за Bulgaria ON AIR.

Според него въпросът кой ще управлява щял да стои след изборите, когато станело ясно кой влиза в новия парламент.

"БСП се е консолидирала около госпожа Нинова. Смятам, че тя се ползва с доверието на партията и ще продължим целенасочено да работим за набелязване на мерките, които ще се вземат", допълни още народният представител. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК