Радев попита службите защо са допуснати провокатори на протеста

От полицията не отговориха на някои въпроси, тъй като информацията е оперативна

04.09.2020 | 17:42 Редактор: Ивет Арабова

Президентът Румен Радев се срещна ръководствата на МВР и ДАНС, за да поиска обяснение за насилието и сблъсъците на протеста в сряда, определен като Велико народно въстание. На срещата със службите Радев попита защо са били допуснати провокатори на протеста. На повечето от въпросите обаче от полицията не отговориха конкретно. Причината – информацията е оперативна и не може да бъде излагана пред медиите. 

"Защо е приложена брутална сила, питам и аз, полицията не пази личности. Полицията се е опитвала да бъде толерантна, каските и щитовете са били за предпазване. За водното оръдие - то не е използвано", каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Президентът настоя и за по-активно участие от страна на ДАНС. От там пък отговориха, че са предали цялата налична информация към полицията. На срещата в президентството бяха обсъдени и посегателствата върху журналисти.

"Прескартата не дава имунитет, не те защитава. Какво като си журналист, това не ти дава право да чупиш", каза Ивайло Иванов.

Отговорите на службите обаче не удовлетвориха президента, затова той ги зададе наново. От полицията благодариха на хората, които са застанали да ги пазят с телата си, а преценката на униформените била, че трябва да останат пасивни. Все още се изследват взривните вещества, с които част от протестиращите обстрелваха жандармеристите.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 2
Рамзан Кадиров
преди 3 години
Московският шпионин пита МВР защо са допуснати московски провокатори на московският опит за преврат Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 3
Веселяка
преди 3 години
Това което направи полицията след 0,15 часа направо ни върна в мутринските години. Всички участвали в тази наказателна операция трябва да влязат в затвора. Сигнализирай за неуместен коментар