Ескалация на напрежението в Триъгълника на властта, полицията премина в щурм

От Отровното трио призоваха, ако в епицентъра на събитията има жени и деца, да се отдръпнат

02.09.2020 | 22:30 Редактор: Георги Камарашев

Напрежение в Триъгълника на властта. Малко след 21:00 ч. започнаха да летят множество предмети по полицаите. Има пострадали. Водно оръдие бе докарано пред Министерския съвет. Полицията изтласка в голяма степен протестиращите от площада пред Партийния дом. Доста голям периметър бе отцепен от жандармеристите.

Продължават и сблъсъците пред сградата на президентството. Протестиращите продължават да хвърлят бомбички по служителите на реда, разрушен бе палатковият лагер на бул. "Цар Освободител" между Президентството и Партийния дом. Полицаите чакаха знак, за да могат да щурмуват протестиращите, от които летяха димки и бомби.

Протестиращите наричат полицаите "Еничари". Служителите на реда се предпазват с маски. 

От Отровното трио призоваха, ако в епицентъра на събитията има жени и деца, да се отдръпнат.  "Категорично има провокации, предполагам това е работа на Борисов. Това е само в негов интерес, никой друг няма интерес от това", категоричен бе адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

Призивите за оставка не спират. Продължават да летят бомби и димки. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
На полицията това е работата - където има напрежение да го овладеят. Не може да им се сърдим, че си вършат работата. Сигнализирай за неуместен коментар