Мятат бомбички по Партийния дом, има ранени полицаи и протестиращи (+Снимки)

Демонстрантите настояват за незабавни оставки

02.09.2020 | 21:35 Редактор: Ивет Арабова

Антиправителствените протести в 56-ия ден на недоволство продължават и в този час. Повече от половин час сградата на Партийния дом е замеряна с бомбички. Бутилки и яйца също полетяха към органите на реда, няколко полицаи пострадаха от бомбичките, има ранени и сред протестиращите. Ранените в последния половин час са поне четирима. Адв. Николай Хаджигенов обяви, че двама протестиращи са сред пострадалите.

Полицейският кордон е покрит със своите щитове. Демонстрантите настояват за оставки до края на тази вечер, най-късно до утре. Протестиращите бяха категорични, че няма да се откажат от исканията си.

Напрежение, арести и сблъсъци имаше през целия ден в столицата. Десетки са ранени при блокадата, под надслов "Велико Народно Въстание", която посрещна депутатите в първия им работен ден на новия политически сезон. Сред арестуваните е и лидерът на партия "Възраждане".

Световните агенции отразиха протестите у нас. Ройтерс пише, че хиляди българи са се събрали днес пред парламента в София, в един от най-големите протести по време на продължаващите от два месеца демонстрации, с искане за оставка на премиера Бойко Борисов. Агенцията информира за избухналите сблъсъци между протестиращи и полиция. Франс прес съобщава, че в сблъсъците между активисти срещу корупцията и полицията са били ранени 20-ина униформени. Агенция ТАСС информира и за използвания сълзотворен газ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК