ГЕРБ с последни консултации за промени в Конституцията

Започва новият политически сезон, депутатите в нова зала

02.09.2020 | 07:15 Редактор: Виктория Гетова
ГЕРБ с последни консултации за промени в Конституцията

Първи работен ден за депутатите в новия политически сезон. Очаква се ГЕРБ да проведе последните си консултации за промени в Конституцията. Те ще бъдат с партия "Воля".

Лидерът на най-малката политическа сила в парламента даде заявката си, че групата му няма да участва в събирането на подписи за свикване на Велико народно събрание и промени в основния закон, но тепърва ще решава дали да ги подкрепи, ако бъдат внесени за гласуване в пленарната зала.

Вчера министър-председателят Бойко Борисов изрази увереност, че необходимите 120 подписа ще бъдат събрани.

До момента обаче сигурна подкрепа за промени в Конституцията са изразили единствено коалиционните партньори от НФСБ.

От ВМРО заявиха, че ще дадат гласовете си само срещу определени добавки, на които държат. А ДПС и БСП са категорични, че няма да подкрепят измененията.

Депутатите влизат в нова пленарна зала, намираща се в сградата на бившия Партиен дом. 18 млн. лв. струва ремонтът на новата зала. Тя разполага с 270 работни места. При свикване на Велико народно събрание обаче те ще бъдат демонтирани и ще се сложат други, така че зад депутатските банки да могат да сядат 400 души.

Очаква се в първият работен ден от сезона на Народното събрание от трибуната да бъде направено и обръщение от президента Румен Радев към депутатите и народа, а парламентарните групи да излязат с политически декларации.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК