СДВР има данни за готвени провокации на Великото народно въстание

Ст. комисар Иван Георгиев отправи апел гражданите да искат съдействие от органите на МВР

01.09.2020 | 15:00 Редактор: Георги Камарашев

За утре протестиращите готвят блокада пред новото работно място на депутатите - сградата на бившия Партиен дом. В района има и палатков лагер.

Уважаваме мнението и правото на гражданите на протест, но ги призоваваме към опазване на обществения ред и разграничаване на позицията и при забелязване с такива граждани, които са с ясни намерения за нарушаване на обществения ред. Това каза старши комисар Иван Георгиев от Отдел "Охранителна полиция" към СДВР на брифинг.

"Има достатъчно мнения на граждани в социалните медии, които заявяват, че не искат мероприятието да бъде мирно. Полицията е взела достатъчно мерки и ще има достатъчно униформени", обявиха от полицията.

"От страна на СДВР ще бъдат предприети необходимите мерки с необходимия ресурс от полицейски служители за обезпечаване на въпросното мероприятие, както и за контрол и регулиране на пътното движение в района на протестните действия", допълни ст. комисар Георгиев.

Той отправи апел гражданите да искат съдействие от органите на МВР, ако забележат провокатори и да ги посочват на полицаите, за да може протестното мероприятие да протече без ескалация на напрежението.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Емигрант
преди 3 години
Не бившия,а някогашния партиен дом на БКП. Сигнализирай за неуместен коментар