СДВР: Беше направен опит да се пролее кръв в София

"Жени и момичета бяха използвани като жив щит", обяви Георги Хаджиев

08.08.2020 | 17:37 Редактор: Искра Ангелова

"През изминалата нощ бе направен опит да се пролее кръв в София. Установени бяха хулигански прояви на незаконно протестиращи лица. Различни групи протестиращи позиционираха на Орлов мост камъни, павета, бутилки. Тези лица имаха намерение да окървавят столицата. Жени и момичета бяха използвани като жив щит", обяви на брифинг шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Служителите на СДВР установиха груби вандалски и хулигански прояви, чиято кулминация беше на "Орлов мост", добави той. По думите са къртени пейки, местени кофи за боклук и връзвани с вериги.

"Относно желанието за окървавяване свидетелстваше и начина на блокада, който възпрепятстваше дори и преминаването на линейките", коментира шефът на СДВР, коментира шефът на СДВР.

"Имаше лица,  призовавали, че е "време да полетят павета". Имаше ултраси от футболни агитки. Целта на всички провокации бе да се предизвика физически сблъсък с представителите на закона и окървавяване на протеста", допълни Хаджиев, информира dnes.bg.

"Искам да призова организаторите на протестите да спазват законно установения ред. Призовавам медиите да не насаждат напрежение. , посочи той. Ще възстановим конституционния ред в столицата", каза той.

"Крайната цел на тези действия бе да бъдем обвинени в полицейско насилие", категоричен бе Хаджиев.

"Барикадите ще бъдат премахнати. Няма как основни възлови кръстовища да бъдат блокирани. Ще намалим броя на полицаите, охраняващи протестите. Законът е един за всички, а нашата задача е да осигурим спазването му. В 3:30 в 4-о районна бяха доведени 2 лица, съпричастни към хулигански действия", посочи той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК