СДВР: 12 лица са задържани, повече няма да позволим блокади

По време на брифинг от СДВР обявиха причините за своите действия

07.08.2020 | 08:43 Редактор: Виктория Гетова

Тези протести не са заявени в Столичната община, те са нерегламентирани. Вчера, на база ежедневния анализ на СДВР, беше взето решение да се предприемат действия по възстановяване на обществения ред и пътното движение. В 4:30 служители на СДВР престъпиха към трите ключови места, чрез високоговорители разпоредихме на присъстващите да напуснат пътното платно и да приберат всички намиращи се там предмети. Това заявиха от СДВР по време на извънреден брифинг.

Физическа сила е била използвана единствено върху едно лице от протестиращите.

"Има задържани 12 лица, 8 от тях са задържани в 1 РПУ за неизпълнение на полицейски разпореждания. Лицата са отказали категорично да напуснат кръстовището", съобщи заместник-директорът на "Охранителна полиция" в СДВР комисар Тони Тодоров.

От СДВР обявиха също, че три лица са отведени и задържани за установяване на тяхната самоличност. На тях ще им бъдат съставени актове.

През последната една седмица в СДВР са постъпили стотици сигнали и жалби  - 422 подписа на граждани, недоволни от създалото се положение с блокираните кръстовища  в столицата. Те подчертават, че се ограничава свободното им право на придвижване.

"Ежедневно провеждаме разговори с протестиращите, бяхме изключително толерантни като хора, които осигуряват обществения ред. Снощи сметнахме, че на базата на това недоволство, което се излива и към нас, и към хората, които са по кръстовищата - може да доведе до още по-висока ескалация на напрежението", посочи още комисар Тони Тодоров.

От думите му стана ясно още, че има подаден сигнал и от ГЕРБ.

"Няма да позволяваме повече блокирането на кръстовища. Ще осигурим на всеки гражданин да се придвижва свободно", настоя заместник-началникът на "Охранителна полиция" в СДВР.

След брифинга на СДВР, 10 души от задържаните в 1 РПУ в София, са освободени.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
И мен ме притеснява часа Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Стан
преди 3 години
Колко подписа се събраха за партийните субсидии, та се вдига цялата полиция от 400?!От какво ги е страх, та ходят в най-бандитското време 4:30 Сигнализирай за неуместен коментар