МЗ: Електронната рецепта ще бъде готова до средата на декември

Очаква се да бъде готова и функционалната спецификация на електронното направление

24.08.2020 | 12:07 Редактор: Тодор Петров

Електронната рецепта ще бъде готова до средата на декември тази година, като вече е разписана нейната функционална спецификация. 

Това беше докладвано на здравния министър проф. Костадин Ангелов от ръководния екип в Министерството на здравеопазването (МЗ), ангажиран с изграждането на Националната здравно-информационна система /НЗИС/, съобщиха от пресцентъра на здравното ведомство.

"Основната цел е да спестим всички разхождания на пациентите от една точка до друга точка", подчерта здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Направената днес презентация на свършеното до момента по НЗИС показва, че изпълнението на поетите ангажименти по изграждането на системата върви в разписаните срокове. По всяко едно от направленията на НЗИС се работи ежеседмично и с представители на съсловните организации, пише още в съобщението.

До края на годината се предвижда да бъде готова и функционалната спецификация на електронното направление, информираха експертите, които работят по системата. Те подготвят и анализ на първичните медицински документи, които трябва да бъдат електронизирани.  

Снимка: МЗ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК