БСП пак издирва Борисов, той инспектира с джипа

Премиерът отново не се яви в парламента

30.07.2020 | 14:12 Редактор: Юлия Христова

От БСП отново попитаха къде е премиерът Бойко Борисов и поискаха да се яви в пленарната зала по време на днешното заседание на депутатите. 

"Надявам се не е в Брюксел, надявам се не е под карантина. Надявам се не лети някъде, надявам се не е с джипа, защото София е блокирана, народните представители не могат да дойдат на работа. Ще е грозно, ако той през това време се вози някъде извън града", заяви депутатът Георги Свиленски от левицата.

И днес обаче Бойко Борисов не се яви в парламента. Той инспектира работата по интерконектора Гърция - България на територията на Стара Загора и Хасково. По думите му този проект е израз на истинска диверсификация. Бойко Борисов е придружаван от министъра на енергетиката Теменужка Петкова. 

Премиерът изпрати в НС трима министри от кабинета, които да разяснят детайли за средствата, отпуснати за преодоляване на коронакризата у нас. С цифри и повече информация при депутатите дойдоха Деница Сачева, проф. Костадин Ангелов и Лъчезар Борисов. 

"Докато много други хора се опитват да разиграват различни театрални сцени, ние наистина трябва да вършим работа и всеки ден работим с хора, с граждани, които имат реални проблеми. И, наистина, нашият фокус е в това, да намерим именно решение на техните проблеми - те да получат храна, да получат заплати, да получат работа, да има перспектива“, заяви Сачева.

"От обиколката ми в страната общинските лечебни заведения, които успях да видя с очите си, някои от тях са в много добро състояние – например общинската болница в Свиленград. Има и такива, които са в изключително тежко състояние – такава е болницата в Чирпан", каза проф. Ангелов. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК