БСП напусна НС след скандал, Борисов инспектира обекти

Социалистите поискаха премиерът да обясни как ще бъдат харчени заделените заради кризата пари

29.07.2020 | 13:53 Редактор: Юлия Христова

Скандал в парламента. Депутатите от БСП напуснаха пленарната зала. Преди това поискаха премиерът Борисов да дойде и да обясни как ще бъдат харчени заделените заради коронакризата пари.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента, за да обясни новите социално-икономически мерки, предложени от правителството. Тя поиска премиерът да дойде с числа, а не да говори за "мазнинки".

"Премиерът трябва да обясни откъде идват тези 2 млрд., как ще бъдат компенсирани и да се дебатира как тези пари ще стигнат до семействата, малкия и средния бизнес, а не в джобовете на обкръжението на управляващите", подчерта тя.

Стоян Мирчев от БСП дори каза, че Борисов е доказал, че е "най-големият страхливец“ и се криел като мишка. Изказването му стана повод за наказание.

След споровете в пленарната зала социалистите напуснаха. По същото време премиерът направи инспекция на ключови проекти в страната, по традиция с джипа си. 

Премиерът успя да инспектира изграждането на газопровода "Балкански поток", да провери изграждането на АМ "Хемус" и пречиствателната станция във Варна.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Величко
преди 3 години
Бойко не е страхливец ! Жалко че е глупав ... ! Сигнализирай за неуместен коментар