Не рокадите са важни, а какво ще се свърши до края на мандата

Според Мария Цветкова от ОП протестите са полезни, тъй като пренасочват приоритетите

23.07.2020 | 21:55 Редактор: Ивет Арабова

15 поредни дни протестиращи излизат в Триъгълника на властта в София и в други градове по страната с искания за оставки. Днес Коалиционният съвет реши да предприеме 5 министерски рокади. Достатъчни ли са промените, за да потушат напрежението на улицата? 

"Хората имат право да протестират за по-добър живот. Друг е въпросът доколко тези протести не са използвани като политически инструмент. Рокадите в правителството не са толкова важни, важно е какво ще бъде свършено до края на мандата", каза за "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" Мария Цветкова.

Според нея в тази здравна и икономическа криза е важно детайлно да бъдат начертани мерките, които ще се вземат.

"Тези протести са много полезни, в момента ще бъдат пренасочени приоритетите. Ние настояваме да се спазва коалиционното споразумение. Ако има данни и сигнали, че тези министри са били свързани с ДПС, ние сме най-доволни от това решение", подчерта народният представител.

По думите ѝ през последните месеци от туристическия бранш имало голямо недоволство към министър Ангелкова.

"Това е квота на НФСБ, сега има правото вицепремиерът Марияна Николова да заеме този пост. Важно е да има социални и икономически мерки, които да успокоят хората и да дадат стабилност в управляващата коалиция. Добър би бил вариантът, ако се приеме предложението за ваучери за туризъм за всички български граждани, като разбира се, да има условия за тях", отбеляза Мария Цветкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че в началото на другата седмица ще има ясни мерки, които ще бъдат обявени.

"Важно е да бъде спазено това, което сме обещали. Отново ще се обсъжда въпросът за доброволните отряди. Решени сме законът за "вечния длъжник" този път да бъде доведен докрай. Важно е и Законът за личния фалит да бъде приет до края на мандата", категорична бе Цветкова.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК