Борисов смени и зам.-министъра на икономиката

Яна Топалова заменя на поста Лилия Иванова

23.07.2020 | 14:06 Редактор: Виктория Гетова
Борисов смени и зам.-министъра на икономиката

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на икономиката е освободена Лилия Иванова. На поста се назначава Яна Топалова, информираха от правителствената пресслужба.

Яна Топалова има магистърска степен по специалността "Бизнес администрация" от Международно висше бизнес училище, Ботевград.  Трудовият ѝ стаж е в държавната администрация, притежава ръководен опит в областта на международното сътрудничество, европейски програми и проекти. 

Промяната в политическия кабинет цели ускоряване на сроковете на изпълнение на мерките за подпомагане на бизнеса в условията на пандемията от Ковид-19 по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", провеждането на проактивна политика с малкия и среден бизнес, и разработването на нови чуждестранни пазари за български стоки и производители.

Припомняме, че по-рано днес премиерът обяви пет промени в Министерския съвет.

Половин година след скандала с Комисията по хазарта и нанесената щета за бюджета в размер на 700 млн. лв., от управлението си отива Владислав Горанов. До пролетта финансовото министерство поема Кирил Ананиев, бивш министър на здравеопазването.

Начело на здравното министерство пък застава директорът на Александровска болница – проф. Костадин Ангелов. Вътрешният министър Младен Маринов ще бъде заменен от директора на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски. 

Оставка подаде и министърът на икономиката Емил Караниколов. Коалиционният съвет реши – сменя го заместникът му Лъчезар Борисов.

Петата оставка е на Николина Ангелкова. В разгара на летния сезон Министерството на туризма се поема от вицепремиера Марияна Николова. Министерските оставки се очаква да бъдат гласувани в петък.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК