Четири оставки в кабинета "Борисов 3", Ананиев става финансов министър

Ще има смени още смени, обяви премиерът

23.07.2020 | 10:50 Редактор: Ралица Братанова

Пет смени в кабинета "Борисов 3". Това обявиха управляващите след Коалиционния съвет. Вицепремиерите Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Красимир Каракачанов и Марияна Николова запазват постовете си.

В 15-ия ден на антиправителствените протести премиерът Бойко Борисов обяви - остава начело на кабинета, но поясни, че този мандат ще му бъде последен. 

"След мандата аз отивам да си ръководя партията да си укрепваме структурите, всички я ръфат отстрани. Самият контрол в партия е занижен", коментира той.

Контрол липсвал и в ключови министерства. С това се обяснява ремонтът на кабинета и решението за промени в пет министерства. 

Половин година след скандала с Комисията по хазарта и нанесената щета за бюджета в размер на 700 млн. лв., от управлението си отива Владислав Горанов. До пролетта финансовото министерство поема Кирил Ананиев.

Начало на здравното министерство застава директорът на "Александровска" болница – проф. Костадин Ангелов. 

А заради неправилната по думите на премиера реакция на силовото ведомство по време на протестите в София и в парк "Росенец", вътрешният министър Младен Маринов ще бъде заменен от директора на  Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски. 

Раздаването на бонуси в Министерството на икономиката е причината за оставката на Емил Караниколов. Коалиционният съвет реши – сменя го заместникът му Лъчезар Борисов. 

Петата оставка е на Николина Ангелкова. В разгара на летния сезон Министерството на туризма се поема от приближения до Валери Симеонов вицепремиер Мариана Николова. Министерските оставки се очаква да бъдат гласувани в петък.

До кадровите промени се стигна след избухването на протестите. Миналата седмица Борисов поиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Рокадите в кабинета бяха обсъдени и вчера от премиера Бойко Борисов, вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Бреййй, голЕма лисица е бат Бойко....ще излезе сух от водата.... Сигнализирай за неуместен коментар