България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Патриот: Огромна част от хората не е по улиците и не иска оставка

Юлиан Ангелов посочи, че с промените в Закона за задълженията са защитени и интересите на кредиторите

23.07.2020 | 09:34 Редактор: Ивет Арабова

Управляващите обсъждат на Коалиционен съвет какви ще бъдат кадровите промени в правителството. Срещата на коалицията започна в 8 часа в Министерския съвет. Един от вероятните сценарии е Борисов да остане начело на управлението, но със сериозни реформи в кабинета. Какво ще бъде бъдещето на управлението?

"Различни варианти се обсъждат, надявам се Коалиционният съвет да премине в един добър тон, да няма нажежаване на обстановката. Можем да направим трезва преценка, да видим своите грешки", каза за "България сутрин" депутатът от "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов.

От ОП са заявили, че трябва да се отговори на очакванията на хората да има промени и повече морал в политиката.

"Няма такива масови протести, каквито е имало през годините. Въпреки това е хубаво политиците да се вслушват в това, което хората искат. Огромната част от обществото не е по улиците и не иска оставка. На България не ѝ е нужно да влиза в изборен процес. Данните на социолози показват, че при избори няма много да се промени ситуацията в парламента", посочи още Ангелов.

Вчера на първо четене в парламента бе приет законопроект, с който на практика се премахва понятието "вечен длъжник". В пленарната зала бе одобрена 10-годишна давност за погасяване на задълженията на физически лица.

"Предлагали сме различни законопроекти, за да няма понятие "вечен длъжник". В България има доста хора, които дължат цял живот. За съжаление, много българи напуснаха страната заради този факт. Те предпочетоха да са в чужбина, където няма как банкови и други институции да ги издирват за такива задължения", каза в ефира на Bulgaria ON AIR депутатът от "Обединени патриоти".

По думите му в законопроекта са защитени и интересите на кредиторите.

"Гледаме и двете страни да са защитени от закона. Тази първа крачка е в положителна посока, следваме европейското законодателство", подчерта народният представител.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК