Управляващата коалиция решава за промените в правителството

Очаква се да стане ясно кой ще заеме местата на Горанов, Маринов и Караниколов

23.07.2020 | 07:28 Редактор: Ивет Арабова

Управляващите се събират на Коалиционен съвет, за да обсъдят кадровите промени в правителството. Темата е била обсъдена вчера на среща с премиера Бойко Борисов и лидерите на НФСБ Валери Симеонов и на ВМРО Красимир Каракачанов. 

По информация на Bulgaria ON AIR Коалиционният съвет е започнал в 8 часа в сградата на Министерския съвет. Предложения за рокади в кабинета се очаква да има днес. 

На седмия ден от антиправителствените протести дойде и новината за оставки в кабинета - на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, на икономиката Емил Караниколов и на финансите Владислав Горанов. Кой ще заеме техните места се очаква да стане ясно днес. 

Премиерът Бойко Борисов точно преди 7 дни обяви, че оставките няма да са единствени. Още на предишното заседание на коалиционния съвет се заговори за "сериозен ремонт на кабинета". По непотвърдена информация сред сменените министри ще бъдат и министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на правосъдието Данаил Кирилов и министърът на културата Боил Банов. Един от вероятните сценарии е Борисов да остане начело на управлението, но със сериозни реформи в кабинета. Премиерът беше категоричен, че няма да допусне служебен кабинет, който да бъде реден от президента Румен Радев. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК