Нинова: Агонията продължава, Борисов не чу протестиращите

От левицата отново призоваха за предсрочни избори

23.07.2020 | 13:43 Редактор: Ралица Братанова

Очаквано опозицията критикува промените в кабинета, които бяха оповестени по-рано днес. 

С постовете си се разделят четирима министри – вътрешният Младен Маринов, икономическият Емил Караниколов, финансовият Владислав Горанов и министърът на туризма Николина Ангелкова. Кирил Ананиев пък става министър на финансите и напуска поста на здравен министър. 

"Агонията продължава! Правителството не чу гласа на хората, които протестират. Те искат оставката на Борисов, а той спасява себе си, вземайки оставката на министри. 12 пъти са сменяни министри в този кабинет. Но всичко продължава постарому. Резултатът от действията на премиера е – агонията продължава", коментира Нинова.

"Нашата позиция остава непроменена - оставка на Борисов и целия кабинет и предсрочни избори", посочи още Нинова. 

Според нея извършените промени в кабинета няма да спрат протестите.

"С изненада посрещнахме тези промени, тъй като премиерът заяви, че няма партия, която да се справи сама с тази ситуация. Ние очаквахме по-широк, експертен кабинет от хора с обществено доверие. С този акт на правителството управляващите показват, че са си самодостатъчни", коментира Кръстина Таскова от "Воля".

От ДПС пожелаха да видят оставките депозирани, а след това да коментират. "ДПС никога и под никаква форма не е имало министри в този кабинет, всичко друго е спекулация", коментира Джейхан Ибрямов от ДПС.

Според малкия партньор в управляващата коалиция - "Обединените патриоти", оставките са знак, че гласът на протестите се чува. Народните представители от ГЕРБ посъветваха парламентарните репортери да питат премиера. Протестиращите отговориха на рокадите с нов протест.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Всеки дърпа чергата за себе си...никой не мисли глобално... Сигнализирай за неуместен коментар