Енергията на площада изисква промени, но няма политическо лице

Това мнение изразиха политологът Цветанка Андреева и журналистът Юлий Москов

14.07.2020 | 21:55 Редактор: Ралица Братанова

Продължават антиправителствените протести в страната. На фона на гражданското недоволство, от прокуратурата пуснаха записи на Васил Божков, в които разговаря с политик и журналист и дава указания за протестите.

"Правото на протест е гарантирано от демокрацията. Хората имат своето основание да бъдат на улицата. Разбира се, както навсякъде по света, има различни течения, искания", коментира политологът Цветанка Андреева в "Денят ON AIR". 

Според нея определено се забелязват режисура и политически интереси

"Има тревожни стратегии в самия протест. Първият опит да бъде овладян беше от президента Радев, който излезе с неговия проект "Съюз антимафия". Втори опит видяхме днес с разкритията на прокуратурата. Там личи намесата на Божков", добави тя.

Според журналиста Юлий Москов всички губят от протестите.

"Протестът няма ясно политическо лице. Ако ще я караме така, за какво са ни избори. Правим избори, получаваме ясен политически резултат и след това 5 хиляди души излизат и казват "не искаме това, искаме друго". Това е пълен абсурд", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

"Нищо няма да излезе от тези протести. Правителството ще продължи да управлява, но очевидно е необходимо да се извършат промени", каза още Москов.

Андреева се съгласи, че тази енергия, която е на площада, изисква промени. 

"Всички са в криза. БСП не могат да се разберат помежду си. Тези ли ще вземат да управляват държавата", попита реторично Москов.

Андреева добави,че стратегията на БСП цели дестабилизация на държавата

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК