Уебинар на ВУЗФ с финансиста Левон Хампарцумян

Провеждането на безплатните професионални онлайн дискусии е част от дългосрочната мисия на ВУЗФ

26.06.2020 | 11:09 Редактор: Юлия Христова
Уебинар на ВУЗФ с финансиста Левон Хампарцумян

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира нов уебинар по една от най-актуалните и горещи теми в момента – как ще повлияе кризата с Ковид-19 върху присъединяването на България към валутно-курсовия механизъм ERM II и еврозоната. Лектор е известният банкер и председател на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян.

Онлайн дискусията се провежда в този час в платформата meet. Местата за уебинара са ограничени. 

Организирането на уебинара идва само няколко дни, след като излезе новият доклад на Европейската комисия за конвергенцията за 2020 с оценка за напредъка на България по пътя на присъединяване към ERM II и еврозоната. В него се посочва, че страната ни е сред държавите с 12-месечен среден темп на инфлация над референтната стойност от 1,8%, което е положителен признак, но заради пандемията от Ковид-19 е несигурно да се прогнозира как ще продължи да се изменя този показател. Какво означава това за България и присъединяването към ERM II и еврозоната, кои са другите важни аспекти от доклада на ЕК – на тези и още въпроси ще отговори Левон Хампарцумян в дискусия с други водещи икономисти, финансисти и преподаватели от ВУЗФ, на уебинара на 26 юни. По време на него всеки участник ще има възможност да се включи в дискусията и да зададе своите въпроси.

Модератор на онлайн дискусията ще бъде ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, по чиято инициатива се организира събитието точно в този момент. По негова покана лектор ще бъде и  Левон Хампарцумян - председател на БФБЛ от 2019 г., експерт по финанси и банково дело и дългогодишен главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“. Той е дипломиран инженер-химик от Химико-технологическия институт в София, а кариерата му включва работа в консултантско-одиторския бранш в България и Канада. Бил е още заместник-министър на икономиката и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. Член е на Управителния съвет на Института за пазарна икономика и на Настоятелството на Висшето училище по застраховане и финанси.

Провеждането на безплатните професионални онлайн дискусии е част от дългосрочната мисия на ВУЗФ да работи в полза на обществеността и да подпомогне развитието на икономиката. Тази мисия университетът изпълнява като ежегодно обучава стотици студенти, предоставяйки им ценно ноу-хау и възможности за практика, за да се изградят като новите бизнес лидери в страната. Всяка година бизнес университетът организира десетки професионални конференции, дискусии и събития, на които предоставя трибуна за създаване на решения.

Като част от мисията си да бъде полезна за бизнеса и икономиката на страната, Лабораторията за научно-приложни изследвания към университета VUZF Lab започна да провежда и специални корпоративни обучения за компаниите в широк спектър от теми и области. Научният екип на VUZF Lab разработи и пакет от антикризисни мерки, с които да помогне на държавата да се справи с настоящата икономическа криза, част от които вече са приети.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК