Резултатът от компроматната война - още хора, които няма да гласуват

Коментар на депутата от "Воля" Кръстина Таскова

18.06.2020 | 21:38 Редактор: Ивет Арабова

Започна разследване на снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов в резиденция "Секвоя". Според министър-председателя фотографиите са компромат, а авторът им иска дестабилизация на правителството. Каква е целта на компроматната война? 

"Още по-обезверени българи, които няма да гласуват - това ще е резултатът. Хората усещат, че политиката в България достигна дъното. В момента те имат много по-съществени проблеми - доходите, здравеопазването, образование", каза за "Денят ON AIR" депутатът от "Воля" Кръстина Таскова.

Според нея в момента се измества дневният ред на обществото.

"Според нас беше грешка, че не се създаде икономически щаб. Няма такава статистика колко фирми останаха без доходи", коментира Таскова.

Тя добави, че мярката 80/20 е била предложена от "Воля". "Ако имахме икономически щаб, щеше да има анализ, който да дава данни какви са последиците върху бизнеса и да е ясно кои фирми успяха да продължат дейността си. Върху 0 приходи, колкото и да е ДДС-то, не може да го усети бизнесът", смята депутатът от "Воля".

По думите на Таскова мярката за 9% ДДС няма да е работеща. Тя подчерта, че "Воля" започва национална кампания за цените на лекарствата в цялата страна, която акцентира върху безплатните медикаменти за децата и пенсионерите.

"За нас чрез намаляване на ДДС не се постига ефектът крайният потребител да има по-ниски цени. България е на последно място в Европа като процент от БВП, който отделя по разходи за здравеопазване. Или хората не желаят безплатни лекарства и са гласували за народни представители, които не правят такива промени, или ги желаят и ще поискат това от техните избраници", отбеляза Таскова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК