Експерт: Снимането може да се изроди и да бъде фатално за Борисов

Според ген. Румен Ралчев, в историята на НСО няма случай на компрометиран служител

18.06.2020 | 18:40 Редактор: Ивет Арабова

Започва разследване относно разпространените снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов, който обвини президента Румен Радев и НСО.

"Снимките от спалнята на премиера Борисов са изключително опасен прецедент", коментира бившият началник на Националната служба за охрана ген. Румен Ралчев. 

"Случаят е много комплициран от гледна точка на това, че навлизането в спалнята на министър-председателя е изключителна опасност за самия него, тъй като добронамереното снимане може да се изроди в нещо съвсем различно и то да бъде фатално. Това аз го приемам като предупреждение – "Ето, ние влизаме в твоята спалня, когато спиш", с други думи "беше ни в ръцете", разясни Ралчев.

По протокол личните помещения не се посещават от служители на охраната, твърди ген. Ралчев. Но кой тогава е фотографът? 

"Все пак той кани много гости и охраната също няма достъп до неговата спалня. В тази суматоха, при която идват много гости, а и е ерген, най-вероятно са допуснати външни лица, които са му били на гости", подчерта бившият началник на НСО.

Според ген. Ралчев, в 141-годишната история на Службата за охрана компрометиран служител няма. А пропускът може да е и на самия Борисов.

"Не е тайна, че той е въвел негови изисквания персонални към личната охрана, явно има някъде пропуск, това не е от личната охрана, това е от неговия сектор и влизането там е човек, който е бил с него", смята Румен Ралчев.

Дали скандалният аудиозапис от миналата седмица е на премиера, все още не е ясно, по протокол обаче сериозните разговори се водят на специални места. Според ген. Румен Ралчев снимките са направени с друга цел и в друго време, а сега се използват като компромат.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК