Борисов обсъди икономическите мерки на среща с бизнеса и синдикатите

Акцент на разговора беше и Националното тристранно споразумение

16.06.2020 | 17:00 Редактор: Наталия Тотева
Борисов обсъди икономическите мерки на среща с бизнеса и синдикатите

Бойко Борисов проведе среща с представители на бизнеса и на синдикалните организации. На срещата присъстваха представители на ръководствата на КРИБ, БСК, АИКБ, БТПП, КНСБ и КТ "Подкрепа".

Фокус на разговора бяха икономическите и социалните мерки за преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от епидемията от Ковид-19, по които е постигнат консенсус между социалните партньори в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

В срещата участваха вицепремиерите Томислав Дончев и Марияна Николова, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и социалният министър Деница Сачева.

Обсъден бе и проектът на Закон за уреждане на отношенията, свързани с личните сметки за безналични ценни книжа, водени в централния регистър на ценни книжа от "Централен депозитар" АД, съобщиха от правителствената пресслужба.

Друг акцент на разговора бе Националното тристранно споразумение по ключови теми за ускоряване на икономическото развитие в страната. Споразумението предстои да бъде подписано утре, 17 юни, преди правителственото заседание в сградата на Министерския съвет.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК