Без парад и без публика: По-различният 6 май (ВИДЕО + СНИМКИ)

Размисли и страсти по темата за модернизацията на армията ни

06.05.2020 | 12:46 Редактор: Тодор Петров

Армията отбелязва празника си без парад и без публика в условията на пандемия от коронавирус. Тържествените церемонии за Гергьовден започнаха рано сутринта, а уважението към българския войник е все така голямо. Заради въведените противоепидемични мерки, гражданите проследиха военните демонстрации от екраните на телевизорите си. 

Президентът Румен Радев и началникът на отбраната ген. Емил Ефтимов поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн. В приветствие за празника държавният глава за пореден път разкритикува насаждането на страх. 

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна днешния празник на военната база в Црънча. Според него думите на Радев не били критика към управлението у нас. 

От своя страна министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че има забавяне, но не и спиране на модернизацията на армията. За осъвременяването на армията не пропусна да говори и премиерът. 

"Въпреки нищожните приходи в бюджета на държавата, ние не сме съкратили нито един разход, включително и за проектите на военните", заяви Борисов. По думите му армията е институция, която по дефиниция е обучена да действа в извънредни положения. И на нея ѝ предстои, ако се наложи, да изпълнява много по-тежки мисии, свързани с много повече опасност, отколкото една пандемия от коронавирус.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК