Борисов: Рекорден брой починали в Европа, битката не е отминала!

Нищо не сме разхлабили, което носи пари в бюджета, заяви премиерът

06.05.2020 | 11:15 Редактор: Тодор Петров

Бойко Борисов присъства на демонстрациите на военните командоси от Силите за специални операции на полигона в село Црънча. Там премиерът заяви, че нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае и не е съкратен нито един разход.

Борисов не подмина и темата за коронавирусната епидемия. Той посочи, че продължава битката с коронавируса и нищо не е отминало.

"Виждате, че пристигащи от чужбина носят коронавируса. Как ще тръгне туризмът тогава? Нищо не е отминало. Днес е рекорд на починалите в Европа - 30 000. Още нищо не сме разхлабили, което носи пари в бюджета. Всяко едно разхлабване на мерките е консултирано със специалистите. Индивидуалните спортове ще помогнат на хората да бъдат по-здрави", коментира премиерът.

Борисов определи като безотговорни действията на завръщащите се от Нидерландия, но по думите му държавата няма как да не приеме своите граждани. Той още веднъж потвърди, че извънредното положение ще отпадне след 13 май и ще бъде заменено от новия закон с мерки по време на пандемията.

Премиерът взе отношение и относно думите на президента Румен Радев, че се всява страх сред населението заради коронавируса.

"Значи това е към Путин. Вижте, че всичките му министри са болни. Това е и към Меркел, Конте, Макрон, Европейската комисия и всички, които съобщават тези данни", каза Борисов.

Министър-председателят ще участва във видеоконферентната среща на върха ЕС-Западни Балкани от 17,30 ч. Срещата е организирана от хърватското председателство на Съвета на ЕС.

Фокусът ще бъде върху подкрепата на Брюксел за Западните Балкани за справяне със здравните и икономически последици от Ковид-19. Борисов ще потвърди българската подкрепа за пакета от мерки за региона. След края на срещата е предвидено изявление на премиера за медиите.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК