Спорт на открито, басейни... Ето всички ограничения, които отпадат

След Гергьовден ще бъдат премахнати и КПП-тата

04.05.2020 | 06:59 Редактор: Тодор Петров
Спорт на открито, басейни... Ето всички ограничения, които отпадат

От днес отпадат редица ограничения. Разрешен е индивидуалният спорт на открито, отварят се плувните басейни, възстановяват се курсовете за придобиване на правоспособност за различни транспортни средства. Всичко това ще се извършва при условия, посочени в новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев. 

След като парковете и градинките бяха отворени, сега Оперативният щаб позволява и тренировките на открито, но само за индивидуално спортуващите. Разрешени са тенис на корт, голф, лека атлетика, бягане. Плувните басейни отварят с мерки за дезинфекция. Ще се измерва температурата на хората на входа. Разстоянието между два чадъра с шезлонги на басейна трябва да е поне 4 метра. 

След Гергьовден ще бъдат премахнати и КПП-тата. Детските градини и яслите остават затворени. Също от 6 май могат да отворят заведенията на открито.

Възстановят работа фирмите за шофьорски курсове. Капацитетът на залите за изпити ще бъде намален, за да се спазват мерките за физическа дистанция, като след всеки изпит помещенията ще бъдат дезинфекцирани. Същите мерки ще бъдат предприети и за автомобилите, в които се провеждат шофьорски курсове. 

Ползването на маски и ръкавици остава задължително. Автошколите бяха едни от първите, които бяха принудени да затворят като мярка срещу разпространението на Ковид-19. Те дори се готвиха за протести, тъй като са заплашени от фалити.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Цецка
преди 3 години