Пикник на "Витоша" - само за членовете на едно семейство

Забранeно е сядането на пейки и в беседки

03.05.2020 | 19:50 Редактор: Искра Ангелова

Хижите на "Витоша" остават затворени. Забранeно е сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. 

Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство.

"Трябва да знаят, че спирайки от автомобила, трябва да се съобразят с останалите хора, които идват и по пътеката да вървят най-малко на два и половина метра разстояние, като не трябва да се събират на групи и след което трябва да съблюдават и условията, които са по принцип в природен парк "Витоша" - изхвърлянето на боклуците, паленето на огън на нерегламентирано място", каза директорът на дирекция "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров.

Влизането на автомобили е забранено между 11 и 14 часа. Автобуси до планината също няма да пътуват. Въпреки лошото време, в неделния ден не липсваха желаещи да посетят природния парк. 

"Няма струпвания, то и времето в момента пречи на повечето хора, но пък от друга страна е добре да се излезе малко на чист въздух сега в това време", каза жителят на София Георги Николов.

Йорданка Георгиева обикаля повече от 35 години пътеките на "Витоша" и е един от първите посетители след падането на забраната.

"Повечето хора не са добре екипирани, на пазара няма хубави дъждобрани и днешният ден не е най-добрият за първа разходка, но мисля, че тук трябва да се спазват правилата, защото иначе ние сами се обричаме", каза тя.

Вижте повече в репортажа на Сергей Тодоров.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ами да направят бланки за семейни декларации - да си попълним чинно данните, да няма измами! Сигнализирай за неуместен коментар