Посещенията на паркове вече са разрешени при задължителни условия

Носене на маски, дистанция от 2,5 метра, придвижване по обозначените маршрути

27.04.2020 | 06:59 Редактор: Тодор Петров

От днес са разрешени посещенията на градски паркове и градини за семейства с деца и собственици на кучета. Посещенията трябва да се осъществяват при стриктното спазване на противоепидемичните мерки. 

Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, придвижването по обозначените маршрути. Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения. Забранява се и консумацията на алкохол на територията на парковете. 

Трябва да се избягва сядането на пейки и тревни площи. Семействата ще могат да разхождат децата си до 12-годишна възраст в интервала между 09.30 и 18.30 часа. В останалото време от денонощието в парковете хората ще могат да тренират поединично и да разхождат домашните си любимци. 

В София се разрешават разходките в 10 големи парка. В Пловдив, Бургас, Русе и Казанлък хората също ще могат да разхождат децата си в парка.

Желаещите да се разхождат в парковете не са малки, видя наш екип. По 3 са входовете и изходите в Борисовата градина. Хората могат да се ориентират по червените ленти "не преминавай" и да използват един от трите маршрута.

"Доволни сме, да. Най-вече заради децата, имат нужда от слънце. Ще гледаме да спазваме всичко", сподели пред Bulgaria ON AIR майка, която с радост заведе своята дъщеря на разходка сред природата.

Вижте още в репортажа на Миглена Георгиева

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
SW999
преди 3 години
Бе я вземете се скрийте. Голямата опасност, а защо не глобявате онея п***и които не слагат маски на отрочетата си когато излизат навън с тях???? Нали уж те са най-уяззвими. Остани вкъщи, остани здрав. И какво да правиш като си вкъщи без работа???? Пари за да преживяваш докато мине тая гавра за да може бате Бойко и генерал Боклукчийски да намажат още "малко" отгоре??? За това мълчат, нали. Д**а и малоумния народ, дано измре от глад. Сигнализирай за неуместен коментар