Отварят парковете в София, но при определени условия

Йорданка Фандъкова предложи в определен интервал да се разхождат майки с деца

26.04.2020 | 11:15 Редактор: Искра Ангелова
Отварят парковете в София, но при определени условия

Парковете в София ще бъдат отворени, но при определени условия. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова предложи в интервала от 09:30 до 18:30 ч да могат да се разхождат майки с деца до 12-годишна възраст.

"Създадохме организация в 8 парка на София, да може след препоръка на Щаба и промяна в заповедта да пуснем в парковете в определени часове определени групи хора. Имаме брошури, а във всеки парк има ясно обозначени маршрути. Всички правила, които са задължителни и препоръчителни, също са изписани", каза Фандъкова.

Това са Борисовата градина, "Заимов", Лесопаркът, Южният парк, Северният и Западен парк, Студентският парк и този пред НДК. Ще се раздават брошури с определени маршрути на тях. На всеки един от парковете ще има специален вход и изход.

Фандъкова посочи, че няма да се допускат повече от двама възрастни да разхождат децата си.

"Забранява се докосването на повърхности, както и събирането на групи. Забранява се пиенето на алкохол в парковете. Много хора са ангажирани с тази организацията", допълни столичният кмет.

Забранени за ползване ще останат всички площадки, спортни съоръжения, катерушки, пързалки и пейки. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Аз да попитам: а в градинките може ли или не може? А ако може баби с бастуни по една може ли или не може? А ако може може ли да са по две баби или не може? Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Егати
преди 3 години
егати непоседователната политика. Значи преди 2 седмици налага по 5 бона глоба, сега, когато според тях е пика, ще отпускат мерките? ама що за идиотия!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да видим, наистина в слънчевото време е много трудно и нередно децата да са вътре. Сигнализирай за неуместен коментар