Подготвят организация за пускането на родители с деца по парковете в София

Удължават се и безплатните "синя" и "зелена" зона в столицата

24.04.2020 | 13:10 Редактор: Ивет Арабова

"Подготвя се такава организация, че да могат родители с деца да започнат да излизат в парковете и градинките, но само в определени часове и по определени маршрути", обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Все още не се знае кога ще се случи това, тъй като се чака позволение на Националния оперативен щаб. Удължава се и безплатната "синя" и "зелена" зона в столицата с още една седмица.

"Започват пътните ремонти в София, но те ще се извършват в условията на извънредно положение", съобщи още Фандъкова, която заедно с регионалния министър Петя Аврамова беше на инспекция на разширението на Околовръстния път край София. 

В рамките на проекта се планира да бъдат изградени 2 платна с по три ленти в посока, 4 пътни възела на две нива, 3 пешеходни надлеза, два моста, водопроводи, канализация, телекомуникации и пътно осветление. Актуализираният бюджет на София вече е с 23 млн. лева по-малко, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

Столичният кмет увери, че ще може да се гарантира работата за тази година, но най-вероятно ще се наложи и втора актуализация на бюджета, която ще бъде след юли, тъй като първо трябва да се направят анализите за първото полугодие.

В София ремонтите вече текат. Работи се по "Искърско шосе", както и по ул. "Сребърна". Утре започва ремонтът по третия участък на бул. "България", ще бъде затворено платното за движение от "Гоце Делчев" до "Тодор Каблешков". Очаква се дейностите там да приключат в рамките на 20 дни. Очаква се да започне ремонт и по бул. "Асен Йорданов", бул. "Филип Кутев", бул. "Монтевидео".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Джена
преди 3 години
Моето е на 18 г., брои ли се? Сигнализирай за неуместен коментар