Спрян проект и развален телефон между Фандъкова и кмета на "Овча купел"

Столичният кмет обясни, че е станало недоразумение

24.04.2020 | 22:43 Редактор: Наталия Тотева

Въпреки извънредното положение строителният сезон е в ход. Актуализираният бюджет на общината е намален с 23 млн. лв., което налага отлагането на някои проекти. Единственият инфраструктурен обект, който изцяло се спира, е рехабилитацията на ул. "Народно хоро" в кв. "Овча купел" по искане на кмета на района за препроектиране. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът на "Овча купел" Ангел Стефанов обаче отрече това. Той обясни, че е поискал препроектиране, за да може изграждането на ул. "Народно хоро" да е качествено, но в кратки срокове.

Пожелал е да бъдат включени непрекъснати тротоари от двете страни на улицата и подземно окабеляване. Но не бил разбран правилно.

"Наистина имахме разговори с г-жа Фандъкова и със заместник-кмета Божинов това да се преработи, имаше съгласие от тяхна страна. Вчера с огромна изненада видях в публикация, че единственият обект, който се спира изцяло, е ремонтът на "Народно хоро", заяви кметът на района Ангел Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Да, вероятно е станало недоразумение, така че ще се проектира, и разбира се, следващата година ще се прави, каза Йорданка Фандъкова.

Спрян е и още един важен обект за район "Овча купел" – банята в квартал "Горна баня".

"Оказва се, че повече от 25% от орязванията на капиталната програма са в район "Овча купел", добави Стефанов.

След разговори и с решение на кмета на район "Средец", временно е замразен и ремонтът на ул. "Цар Иван Шишман". Предвижда се и намаляване на средствата за текущи ремонти.

"Заложили сме 7 млн. съкращаване на разходите за малки улици в проекта за актуализация", каза Фандъкова.

12 големи проекта ще бъдат реализирани тази година, сред тях е ремонтът на третия участък от бул. "България", който трябва да бъде готов след около 20 дни. 

"Утре ще бъде затворено за движение платното от бул. "Гоце Делчев" до бул. "Тодор Каблешков" в посока изход. Автомобилите ще се движат двупосочно в другото платно", допълни още кметът на София.

Догодина трябва да приключат дейностите по разширението на околовръстния път на София при село Лозен, който е 6 км. Предвижда се изграждане на две платна с по три ленти за движение в посока, три пешеходни надлеза и три моста.

Стана ясно и че заместник-кметът по екология Йоана Христова ще напусне поста си по собствено желание. 

Вижте още в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК