Спешна помощ за Милен Цветков: Получил е 4 несъвместими с живота травми

Линейката е пристигнала за 5 минути

21.04.2020 | 17:35 Редактор: Ивет Арабова

Четири несъвместими с живота травми е получил Милен Цветков. Това сочат данните от аутопсията на журналиста. Екипът на Спешна помощ е реагирал максимално бързо и линейката е пристигнала за 5 минути, обясниха от Столичния спешен център. От Центъра обявиха – сигналът за инцидента е подаден 18:16 ч. на Великден, диктуват го към линейката в 18:19 ч., а екипът е на мястото в 18:23 ч.

"Заварен е на платното, близо до тротоара, мъж, който е бил по гръб, на когото граждани са му оказвали бърза помощ. Правили са му изкуствено дишане уста в уста. Тя го заварва в кома, веднага са предприети действия по отношение на оказване на първа медицинска помощ", поясни директорът на Спешна помощ - София Георги Гелев.

"Не само аз, а и всички наши колеги са възмутени от мненията за сатанизация с екипите на СПО. Екипът е направил всичко възможно на място да го стабилизира, доколкото е възможно. Буквално пред вратата на Пирогов е издъхнал. Бил е неузнаваем", добави Гелев.

От Спешна помощ отговориха и на критиките за това, че Милен Цветков не е откаран в някоя от по-близките болници в района.  "Линейката не е завила към "Токуда" заради липсата на противошокова зала и спешно отделение с подобна апаратура, която има в "Пирогов", ВМА и "Света Анна“, каза още Георги Гелев.

В тези зали има винаги анестезиолози и реаниматори, травматолози и др. специалисти. В линейката Милен Цветков е бил включен на монитор, правени са опити да бъде интубиран, но неуспешно.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
АМАН БЕ
преди 4 години
НА ГЕЛЕВ ЛЪЖИТЕ СМЕ ГИ ЧУВАЛИ НЕ ВЕДНЪЖ. Сигнализирай за неуместен коментар