До 3 г. затвор и до 300 лв. глоба за невярна декларация на КПП-тата

Фандъкова изрази притеснение, че след празниците ще има струпване на входовете на столицата

18.04.2020 | 13:45 Редактор: Ралица Братанова

Въпреки ограниченията за излизане и влизане към София, и тази сутрин не липсваше трафик. Полицаите проверяват декларациите на шофьорите и ги отбиват, за да се върнат обратно, откъдето идват или да изчакат часа, в който може да влязат в столицата.

За невярна информация в декларациите гражданите могат да бъдат наказвани с до 300 лева глоба и до 3 години лишаване от свобода.

Полицаите разказаха, че таксиметрови коли са напуснали столицата в позволения часови интервал, но после не са могли да се върнат, защото изпуснали крайния час - 10:00 часа. Интензивен трафик обаче се очаква в дните след празниците.

Столичният кмет  също разкри своите притеснения, че след края на почивните дни ще има струпване на автомобили, които искат да влязат в столицата.

"23 са КПП-тата на изходите и входовете, можеше нашите съграждани да проявят търпение. Със сигурност ще има затруднение и проверките ще бъдат сериозни", заяви Йорданка Фандъкова.

Основното недоволство на шофьорите е, че биват пускани на други КПП-та, а когато стигнат на входа на столицата, биват отбивани.

Влизането и излизането от столицата е възможно само сутрин от 6:00 до 8:00 и от 18:00 до 20:00 часа. От понеделник ще бъдат разположени допълнително полицейски екипи.

Вижте още в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Всички провинили се трябва да отнесат глоба и дано с часове да не могат да влязат в София. Не се ли срамуват да ходят и сеят зараза. Пълен егоизъм, липса на елементарно възпитание и неморално отношение към околните! На възрастните им е по принцип тежко, а сега още повече. Глобата според мен е много ниска, а 3 години затвор е някак си прекалено. Аз живея в Германия. Тук също има черни овци, но повечето хора спазват правилата. Кога ще доживея и в родината да видя повече ред и дисциплина? Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Joko
преди 3 години
БРАВО на законотворците !@! От кога 300 лв. глоба са = на 3 год. затвор ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Щом няма съзнание трябват наказания. Сигнализирай за неуместен коментар