Проверките на КПП-тата доведоха до тапи и опашки в областните градове

Гражданите трябва да пътуват само ако имат основателни причини

23.03.2020 | 12:54 Редактор: Ралица Братанова

Първият работен ден с ограничения за пътуване между областните градове доведе до тапи и опашки в ранните часове. В София пропускателните пукнтове са 19. Жителите на по-малките населени места трябва да имат основателни причини, за да посещават областните центрове и да докажат това пред контролните органи. 

Това се случва чрез декларация, която бе публикувана от МВР. В нея всеки трябва да посочи настоящия си адрес, както и местоработата си. Може да се пътува само при неотложност - по работа, за завръщане у дома и при нужда от медицински грижи. 

Kolona

В Пловдив бяха нужни няколко часа на жителите да излязат от града и да отидат в промишлената зона. Това предизвика напрежение.

По информация на зрители на Bulgaria ON AIR в посока към ГКПП "Кулата" е било необходимо гражданите да чакат по 2 часа, за да бъдат проверени.

На изхода на София в посока Перник се извиха километрични колони от коли и тирове. Заради снега много от тежкотоварните автомобили аварираха, което допълнително усложни ситуацията. Чакането продължаваше повече от час.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Иван Кънчев ( Bulgaria ON AIR )

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК