Борисов: Лидерите, които подценяваха коронавируса, сега събират трупове

У нас вече има около 20 000 PCR тестове, подчерта премиерът

15.04.2020 | 15:02 Редактор: Александра Иванова

Премиерът Бойко Борисов направи предвеликденска обиколка в Югозападна България. Той инспектира тунел "Железница“ на магистрала "Струма", посети производствен цех в Разложко, и се разходи до медицинския център в Банско. Министър-председателят прогнозира, че до няколко месеца ваксината срещу коронавирусът ще бъде готова.

"Много съм доволен от напредъка, стотици хора работят, стотици семейства имат заплати. Миналата седмица платихме с Нанков, така на светлите празници да имат хората заплати, виждате как работят като пчелички, а на българите по-леко да минава карантината", каза Борисов при инспекцията на тунел "Железница".

Той посъветва хората по Великден да бъдат кротки.  

"Всички мои колеги, които се правеха на бабаити, които обясняваха по какъвто и да е начин - леко грипче, едно грипче, сега като хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат, вие добре го виждате това. Господ да е с нас, така да минем, аз съм убеден, че до няколко месеца ще има и ваксини, ще се намерят и лекарства. Така че ще започвам и ще свършвам с едно - спасихме ви от мигрантската криза, искам да запазим българите живи и здрави", добави премиерът. След тунел "Железница" премиерът заедно с министър Ананиев посетиха Банско. Там се срещнаха с медиците от медицинския център и посетиха дърводелски цех, наскоро възобновил работа. 

Масово се тества в много градове, стана ясно от думите му. У нас вече има около 20 000 от високо надеждните PCR тестове.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК