Още 198 банскалии бяха тествани, четирима имали антитела

Осем от тях пък са с положителни резултати

13.04.2020 | 18:26 Редактор: Ивет Арабова

Тестуването в Банско продължава. Днес бяха проверени 198 жители на града. При четирима от тях бяха открити антитела, а осем са с положителни резултати. На тях ще бъдат направени повторни тестове. 

Сред първите изследвани днес бяха личните лекари в Банско. Сред тях е и д-р Кушлев.  "Изследвах се преди половин час и преди 20 мин излязоха резултатите, отрицателен съм и за двата вида антитела", каза д-р Георги Кушлев.

Отрицателни са резултатите и на останалите лекари в медицинския център. Сред изследваните днес бяха полицаи, работещи в хотелите и в общината. Георги Джолев е призовкар. Разнасял е призовки във всички хотели в града. "Казаха ми да дойда да се изследвам. Това е хубаво за мен, поне да си знаем, ако има нещо, да се взимат мерки", смята Георги Джолев.

Мая също е сред привиканите. Работи в счетоводен офис в хотел.  "Нашите колеги, които имаха пряк досег си направиха по самоинициатива тестове, досега няма положителни и антитела", обясни Мая.

За разлика от вчера, днес тестуваните не чакаха за резултатите си отвън. Всички бяха отпращани по домовете си, а при положителна проба получаваха обаждане по телефона. 

"Надявам се да имаме резултати, при които ще докажем, че хората в по-голямата си част са здрави и че всъщност ще се окаже най-вероятно, че доста от хората имат антитела, надяваме се да е така", обясни кметът на Банско Иван Кадев.

Въпреки очакванията кметът на Банско призова към търпение. Изследването в Банско ще продължи до изчерпване на 6000 теста

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК