449 са установените заразени, вирусът обхвана и Видин

Общият брой на излекуваните става 25

02.04.2020 | 08:25 Редактор: Наталия Тотева

37 души са дали положителни проби за коронавирус през вчерашния ден, общият брой на заразените към този момент е 449.

В болница са 27 души. Изследвани са 566 проби. Новата област на заразени с коронавирус е Видин. В София до 16 ч. вчера има 8 случая, от които 2 са в "Александровска" болница, 1 в "Токуда" и 5 са амбулаторни. След 16 ч. има още 12 случая - 5 в "Пирогов", 2 в Института на МВР и 4 в Инфекциозна болница. Общо 20 са в София.

В Благоевградско има 3 случая, които са от Банско. В Смолян са 4 случая, а във Варна в "Света Марина" - 3 случая. В Добрич 2, в Пловдив - 1, в Пазарджик - 1, в Монтана - 1. Във Велико Търново една жена е в областната болница, един мъж на 56 години е установен във Видин.

Общият брой на излекуваните става 25. С отрицателни проби са трима в Бургас, мъж в Шумен на 37 години, мъж в Перник на 33 години. Общо 18 мъже и 7 жени. Най-младият изписан пациент е на 27 години, а най-възрастният на 80. Средна възраст е 45 години.

167 е броят на хоспитализираните заразени. 17 души са в интензивно отделение.

Това посочи на днешния брифинг на Националния кризисен щаб ген.-майор. проф. д-р Мутафчийски. Жертвите от Ковид-19 у нас към момента остават 10. Средната възраст на починалите спада на 61,7 години.

"Според нас това не е реалният брой на заразените. Аз съм го повтарял поне 20 пъти. Най-вероятно откриваме двама от единадесет. Точно заради това трябва да бъдем абсолютно фанатични в спазването на физическото дистанциране", посочи началникът на Националния кризисен щаб по повод запитване за реалния брой на заразените и ситуацията в страната.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК