Затварят ски пистата в Банско след случая със заразеното дете

Чуждестранните граждани в курорта ще бъдат посетени на място и ще попълнят декларации

16.03.2020 | 15:53 Редактор: Юлия Христова

След случая със заразеното дете от Великобритания с коронавирус и възможен втори случай в Банско - затварят ски пистата в курорта. 

Чуждестранните граждани в курорта ще бъдат посетени на място и ще попълнят декларации, че са запознати с извънредното положение в България.

Вторият случай със съмнение за Ковид-19 е отново на британец, който живее в Банско, но от две години не е пътувал за Великобритания. В болница е, но все още няма потвърждение, че е заразен с короноварус.

От днес под карантина са поставени и намиращите се в апартаментния комплекс, в който английското семейство пребивава. Под наблюдение е и шофьорът, който ги е докарал от летището в София до Банско.

Днес до обяд част от местните жители и туристите все още не знаеха, че заразата е стигнала до курорта. 

Общинският кризисен щаб прие извънредни мерки, сред които затваряне на ски зоната в Банско. Там ще бъде направена и дизинфекция.

Ситуацията с английските туристи е по-различна, тъй като не попада в категорията "рискова страна" и те не са попълвали декларации при влизането им в България. Затова такива документи британските туристи ще попълват в Банско.

Вижте още в репортажа. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК