8 души от контактите на заразените с коронавирус в София са хоспитализирани

Няма режим на линейките, каза Катя Сунгарска

11.03.2020 | 07:38 Редактор: Наталия Тотева

Тази нощ Спешна помощ в София е извозила 8 души от контактните лица на съпрузите с коронавирус. Това съобщи за Bulgaria ON AIR говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

"Тази нощ сме извозили 8 човека и сме ги хоспитализирали за изследвания и уточнявания на състоянията им", заяви Сунгарска.

Извозените са контактни лица от обкръжението на приетото в "Пирогов" семейство. Спешният екип работи със защитно облекло по медицински стандарт. 

"Режим на линейките няма, отзоваваме се на повикванията", допълни тя.

Сунгарска обясни, че не се е налагала спешна реорганизация. Линейките, които извозват такива пациенти, минават през много по-сериозна дезинфекция. Натоварването е по-голямо, но за момента нещата са спокойни, увери тя.

"През нощта се извършваха процедури, за да бъде отворена болницата и да бъде наложена тази карантина само на определени места. Нямаме проблем с извозването", посочи Сунгарска.

ВМА и Окръжна болница са отворени за спешни тежки ситуации.

"Нощното дежурство, за радост, тази нощ е било относително спокойно от гледна точка на хора, които имат такива грипободобни състояния и съмнения", поясни Сунгарска. Не е имало обаждания за ПТП през нощта.

Припомняме, че настанените в "Пирогов" съпрузи са дали положителни проби за коронавирус. Мъжът е на 74-години с остра дихателна недостатъчност, а жената на 66 години - в тежко състояние, наложило се е да бъде интубирана и е в реанимация. 

Според информацията до момента семейството е от Ломско и вероятно са дошли на гости на сина си в София. До момента са установени 89 контактни лица на двамата. Районът около ''Пирогов'' вече не е отцепен.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК