Въпреки грипната епидемия: Заведенията във Велико Търново са препълнени

Отменени са културните и спортните мероприятия

06.03.2020 | 19:20 Редактор: Искра Ангелова

А на фона на грипната епидемия в цялата страна, репортерска проверка на кореспондентите на Bulgaria ON AIR от Велико Търново показа препълнени заведения и търговски центрове. 

Спазват ли се препоръките на здравните власти?

Въпреки обявената грипна епидемия, днес топлото време масово изкара навън хората във Велико Търново, които не се страхуваха от зараза, а използваха слънчевите лъчи за разходки и срещи по кафенета и ресторанти. 

"Грипът е въздушно-капкова инфекция, предава се от човек на човек при близък контакт, контактът обикновено е при някакъв разговор. Това беше и причината да бъдат спрени учебните занятия във всички училища, да се препоръчва ограничаване на всички масови мероприятия", каза директорът на РЗИ - Велико Търново д-р Евгения Недева.

В най-големия търговски център в старата столица откриваме десетки групи ученици, които по време на грипната ваканция, са заменили срещите в класната стая с посещения на магазините и заведенията тук. 

Много от децата, които от днес трябва да стоят вкъщи са в мола заедно с родителите си. Жена: 

"Не ме притеснява, затова сме и тук, разхождаме се. Мисля, че няма нужда излишна паника да си създаваме и стрес", каза жителка на Велико Търново.

С обявяването на грипна епидемия, освен учебните занятия, са отменени и културните и спортни мероприятия, свижданията и плановите операции в болниците, както и детските и женски консултации.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК