Термокамери, РЗИ контрол... Максимални мерки за сигурност на летището в Пловдив

Здравните власти проверяват пътниците на всеки пристигащ полет

01.03.2020 | 13:15 Редактор: Тодор Петров

Засилени мерки за сигурност на летището в Пловдив заради коронавируса. Здравните власти проверяват пътниците на всеки пристигащ полет на аеропорта - най-вече от рисковите страни, в които има регистрирани случаи на заболели. 

Термокамерата следи телесната температура на всеки пристигащ пътник веднага след преминаване на паспортния контрол. Камерата е монтирана в залата за пристигащи, а мониторът е в кабинета на дежурния лекар. 

Инспектори на РЗИ-Пловдив направиха проверка на всички 163-ма пътници, пристигнали на летището с полета от Москва. 

Всички санитарни възли на летището са заредени и с дезинфектанти. Персоналът е с предпазни маски, а служителите на контрола за сигурност - и с ръкавици. В момента, освен по редовната линия Пловдив-Лондон, летището обслужва чартърни полети от Москва, Тел Авив, Белфаст и Измир. Полетите се считат за рискови и затова медици от Регионалната здравна инспекция в Пловдив измерват и ръчно температурата на всеки пътник. 

Към този момент здравните власти не са засекли пътник с повишена температура. Ако това се случи, болничните заведения в Пловдив са в пълна готовност да поемат случаите.

Как работят термокамерите и доколко са готови служителите за реакция - вижте в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК