Съмнения за коронавирус: Цял клас и учителка в Пловдив са под карантина

Мащабно учение у нас заради зачестилия брой на заразени в Европа

25.02.2020 | 13:00 Редактор: Юлия Христова

Цял клас от Пловдив и една учителка са поставени под карантина, заради съмнения за коронавирус. Те нямат симптоми, но са поставени под домашна карантина.

Отрицателен е тестът за коронавирус на жената в Пловдив, която медиците изследваха.  В Сливен пък наблюдават семейство. 

От РЗИ - Сливен обявиха, че наблюдават няколко души за съмнения с коронавирус. Лицата са пребивавали в континентален Китай и ще бъдат изолирани за общи 14 дни, като остават под лекарско наблюдение. В Националната референтна лаборатория обаче няма постъпили проби от РЗИ - Сливен, обясни проф. Тодор Кантарджиев и допълни: "Как може да чакаш резултати, ако не си изпратил материал. Това го правят хора, които искат да има паника и шум".  

Вече има и извънредни мерки по граничните пунктове.

Заради зачестилия брой на заразени с коронавирус в Италия и други държави в Европа на Летище София се проведе мащабно учение.

Сценарият - редoвен полет от Истанбул за София. Всички пътници са предупредени, че се провежда учение. При навлизане на летището в столицата термокамерите засичат повишена температура на две жени. Те незабавно са отделени от останалите и отведени към стаята за медицински контрол.

Следва дезинфекция на летището. Минути по-късно пътниците със съмнение за коронавирус вече са откарани на втория етаж на Военномедицинска академия, където трябва да останат под карантина.

Екипът, който е имал контакт с тези пътници, също остава под карантина.

"За изтеклото денонощие имаме обработени 35 944 пътници и около 13 000 МПС-та", каза проф. Камен Плочев от ВМА.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК